Ženská a elegantní móda Design by Lucie

20.07.17 9:00 | MINT

MINIROZHOVOR s návrhářkou Lucií Markovou, autorkou značky Design By Lucie


Pokud stavíte svůj šatník na ženskosti, eleganci a jednoduchosti, která nepostrádá šmrnc, zamiřte k návrhářce Lucii Markové. Nezáleží na tom, jestli dáváte přednost výrazným barvám, nebo se držíte neutrálních odstínů, z jejích kolekcí si vyberete v obou případech. S Lucií se budete od konce září až do Vánoc setkávat v MINT: POP UP HALL 13 v Pražské tržnici, kde vám ráda poradí s výběrem modelu, ve které se budete cítit i vypadat nejlépe. 

 

 

1/ Jaká vlastnost by neměla chybět úspěšnému návrháři?
Myslím, že je to pokora. Každý úspěšný návrhář, kterého si vážím, jí měl nebo má.

 

2/ Je pro tebe podstatnější materiál nebo barva? Co tě víc ovlivňuje?
Rozhodně materiál. Když tě bude látka kousat, je jedno, že je to tvoje oblíbená barva. Stejně to nevydržíš:)


3/ Inspirují tě zahraniční návrháři nebo česká ulice?
Inspiruje mě Praha. Často sedÍm v kavárně a jen se dívám, v čem tu chodíme a co nám v šatníku a v duši chybí.

 

www.luciemarkova.cz

Štítky

Nejčtenější

DESATERO toho, co jste vždy chtěli vědět o účasti na marketu, ale báli jste se zeptat

01.10.23 0:00 | Lenka

Máte vyrobenou první kolekci a chcete jí předvést světu na některém z našich MINT marketů, ale nevíte, jak na to? Tady je pár rad a tipů. Už se těšíme na vaše přihlášky.

Číst dále

2016: ROK MINTU

22.12.16 12:06 | MINT

Příběh MINTu se začal rodit letos v létě. Aby naše akce byly mezi konkurencí rozpoznatelné, zvolili jsme sjednocující název i vizuál. Přes jednotný koncept ale marketům v různých městech ponecháváme jejich osobitost (prostě, Praha není Brno a Plzeň nejsou Vary).

Číst dále

Více od autora

Nespolíhej na Ježíška!

04.12.17 22:12 | MINT

Spoléhat na Ježíška můžou jen ti malí. My ostatní musíme přípravám nejkrásnějších svátků věnovat čas, nápady a peníze. A aby to všechno opravdu klaplo, chce to předem nějakou inspiraci. Nejdůležitější je, vybrat si ten správný nákupní prostor. S tím by měl být spojený i požadavek nenechat se stresovat protivnými prodavačkami, davy dalších nakupujících, nedostatkem invence a příšernou hudbou. Podmínky jsou dané, teď jen zbývá je správně vyhodnotit.  Pokud začneme ideální adresou, vyjde nám Kampus Hybernská. Proč právě tady? A kdy že? Od pátku 8. do neděle 10. prosince.

Číst dále

Vařím v ateliéru, maluju v kuchyni: každodenní i sváteční porcelánové radosti

21.11.17 22:31 | MINT

Plout proti proudu není snadné, ale když už se do toho někdo pustí, může to přinést radost i těm ostatním. Karlovarská výtvarnice Jitka Tomanová to potvrzuje každým kouskem svého designového porcelánu

Číst dále

Jak oživit outfit? Nápaditými a barevnými šperky Acid Design

06.11.17 23:22 | MINT

Do tvorby šperkařky Ilony Fiuráškové se promítá její původní profese sklářky společně se zážitky a inspiracemi, s nimiž se setkává na svých cestách. Její aktuální kolekce doprovází výraznější barevnost, již nabízí material Perspex, z něhož ve spojení s chirurgickou ocelí navrhuje originální šperky.

Číst dále

3 + 1 otázky pro Banána anebo co nevíte o MINT: POP UP HALL 13

24.10.17 12:37 | MINT

Před měsícem jsme otevřeli první alternativní obchodní dům v České republice. Co nás k tomu vedlo a jaká byla motivace pustit se do projektu, který u nás nemá obdoby? Dozvíte se z rozhovoru s jedním ze zakladatelů MINT marketů Zbyňkem "Banánem" Hanko, který je zároveň také spolumajitelem značky Lovemusic, jež má až do konce roku showroom v MINT: POP UP HALL 13

Číst dále

UDRŽITELNÁ MÓDA V PRAXI

08.10.17 21:03 | MINT

Mluví se o ní víc a víc. Z úst hrstky zasvěcených si našla cestu do komerčních časopisů, televize i do našich šatníků. Řeč je o udržitelné módě. Trendu dnešní doby, který se pomalu ale jistě stává normou. Protože prostě nemáme na výběr.

Číst dále

Čarbičková bijoux tvoří ozdoby nejen pro romantické indiánky

02.10.17 13:34 | MINT

Značka Čarbičková bijoux patří návrhářce originálních šperků a doplňků, Anně Čurlejové Polákové. Extravagantní originály ruční výroby ozdobí romantičky i dobrodružky. Čelenky z peří nebo umělých květů hýří barvami i nápady.

 

Číst dále

Rady, které vám rodiče do života (ne)dali aneb Jak se prezentovat na prodejních akcích

11.09.17 19:43 | MINT

Jsou věci, na kterých bude záležet vždy. Patří k nim profesionalita, kvalita a spolehlivost. A ve světě módy navíc musím přidat i originalitu, osobní vztahy a sympatie, které tady fungují možná víc, než kdekoli jinde.  

Číst dále

Laboka ve vás probudí kreativitu

05.09.17 9:37 | MINT

Ze šperků a náhrdelníků této české značky si vyberou milovníci dřeva, skla, kovů a momentálně i minerálů.

Číst dále

Prázdniny budou končit a ještě jste nebyli v Plzni ani Českých Budějovicích?

15.08.17 15:00 | MINT

Otázka nepatří domorodcům, to jen pro pořádek. 

 

Číst dále

Alternativní obchoďák - chystáme něco, co tu ještě nebylo

10.07.17 17:53 | MINT

Nejoblíbenější část roku, prázdniny, které v kalendáři odstartovaly celou řadu akcí, jsou pro nás MINT(ˇ)áky naopak časem, kdy na chvíli zavíráme brány haly č.13 v Pražské tržnici a pouštíme se do vymýšlení nových projektů. Pořád nás baví objevovat nové tvůrce a značky. Pokračovat v tom budeme dál. 

Číst dále

MUST HAVE pro skvěle strávené léto

19.06.17 15:41 | MINT

Poslední šanci, jak doplnit do prázdninových zavazadel to, co vám chybí, aby léto bylo tím nej….,  máte teď v pátek a sobotu 23. a 24.června na MINT: Prague Fashion Marketu na Karláku. Nezáleží na tom, jestli budete mířit z jednoho festivalu na druhý, prožijete léto na vodě nebo jste se právě zamilovali a nehodláte se hnout od své nové lásky nikam, vždycky budete mít to své must have.

Číst dále

Mýdlové orgie, šperky z betonu a hnízda pro miminka aneb poslední MINT: Weekend Market klepe na dveře

12.06.17 22:33 | MINT

Je nám jasné, že už dávno všichni znáte halu č. 13 v Pražské tržnici v Holešovicích, která se již několik měsíců každou sobotu proměňuje v obchodní centrum plné autorské tvorby českých designerů, návrhářů a šperkařů. Poslední šanci uspokojit touhu po něčem originálním ještě před prázdninami máte tuto sobotu, potom zase až na podzim.

Číst dále

TRIANGL - MINT: Weekend Market, Vnitroblock, Továrna. Tři značky, které jsou spojeny s revitalizací zchátralých a nevyužitých objektů v Holešovicích. 

15.05.17 15:55 | MINT

Na úspěšný předvánoční Triangl navazuje v sobotu 27. května jeho jarní pokračování. Možná jste první Triangl prošvihli, ale důležité je, že koncept zůstává nadále stejný, mění se pouze náplň. V překladu to znamená, že MINT: Weekend Market v Pražské tržnici, Vnitroblock i Továrna opět poskytnou prostor pro setkání příznivců módy, designu, kreativity i tance, aby jim představily známé i začínající tvůrce. 

Číst dále

MINT: Weekend Market zve k pravidelným návštěvám i v květnu a červnu

04.05.17 23:07 | MINT

Nejen, že jsme o tom už mluvili, ale zpráva několikrát proběhla i tiskem. Halu č. 13 v Pražské tržnici mohou od loňského podzimu každou sobotu jako stálou adresu uvádět současní čeští tvůrci módy a designu. A nejen to. Pravidelně se k nim přidávají také umělci, jejichž ateliéry a dílny sídlí na Praze 7. Ti mohou v květnu využívat prostor, který jim v rámci nově vybudovaného Design Boxu může MINT: Weekend Market nabídnout, navíc s podporou městské části Prahy 7, tedy zdarma.

Číst dále