CIDRERIE

Cidre Premier - každá lahev je jedinečná.

ostatní
delikatesy

Cidre z českých jablek

Cidre je osvěžující, alkoholický, fermentovaný jablečný nápoj. S důrazem na chuťové vlastnosti vyrábíme cidre z vybraných směsí odrůd českých jablek. Na rozdíl od cidrů vyráběných z trvanlivých koncentrátů je díky tradiční metodě zpracování každá lahev našeho cidru jedinečná.

100% jablečný mošt

Výroba našeho cidru začíná u pečlivého výběru jablek, od jejich původu po vhodnou kombinaci odrůd. Čerstvě vylisovaný jablečný mošt nedoslazujeme ani neředíme vodou.

Dlouhé zrání

Cidre vyrábíme metodou dlouhého zrání (min. 6 měsíců). Alkohol v nápoji vzniká pouze kvašením cukrů přírodně obsažených v jablkách. Jelikož každý rok je jiný, může se měnit i obsah alkoholu a chuťová charakteristika. Fermentace moštu je nejšetrnější metodou zachování obsahu vitamínů, které v našem cidru zůstávají díky tomu, že neprochází pasterizací ani filtrací.

Přírodní perlivost

Cidre vyrábíme bez pasterizace, konzervace či sycení. Při dozrávání přímo v lahvích vzniká pouze přírodní oxid uhličitý. Cidre obsahuje minimální množství siřičitanů, které se přirozeně vyskytuje v jablkách a při procesu fermentace. Proto není cidre sířen.

Každá lahev je jedinečná

Cidre během výroby nefiltrujeme, kalu se zbavuje přirozeně v průběhu zrání. Zbytkový obsah kalu rozptýlený v nápoji vytváří na dně lahve mírnou usazeninu, která je nezbytná pro další zrání a není na závadu.

Ukázky zboží