Nespolíhej na Ježíška!

12/4/17, 10:12 PM | MINT

Spoléhat na Ježíška můžou jen ti malí. My ostatní musíme přípravám nejkrásnějších svátků věnovat čas, nápady a peníze. A aby to všechno opravdu klaplo, chce to předem nějakou inspiraci. Nejdůležitější je, vybrat si ten správný nákupní prostor. S tím by měl být spojený i požadavek nenechat se stresovat protivnými prodavačkami, davy dalších nakupujících, nedostatkem invence a příšernou hudbou. Podmínky jsou dané, teď jen zbývá je správně vyhodnotit.  Pokud začneme ideální adresou, vyjde nám Kampus Hybernská. Proč právě tady? A kdy že? Od pátku 8. do neděle 10. prosince.

 
Deset důvodů, proč právě MINT: Prague Fashion Market 20

 
Budiž, vyjmenujeme je postupně. 

1/  Správná akce i název.

2/  Dobrá adresa, tu už jsme zmínili, navíc v centru Prahy nedaleko Prašné brány.

3/  Téměř stovka lokálních i zahraničních tvůrců a značek.

4/  Na výběr neuvěřitelný počet designových, kvalitních a originálních dárků.

5/  Prostory, které stojí za to navštívit. Historický palác, v něm mnoho komnat a pokojů. 

6/  Komfort. Tedy teplo, sucho, voňavo. Hm, chcete snad říct, že svařák nevydává přitažlivou vůni?!

7/  Hudba, která neobtěžuje, ale těší.

8/  Každý den workshopy pro tvořivé.

9/  Zábava i pro děti.

10/ V sobotu autogramiáda knihy Jana Budaře Princ Mamánek. Originální podpis autora se cení.

 


Vytipovat pro inspiraci jen některé značky je těžké. Stejně to zkusíme. 


1/ I S I S, to je kolekce šperků z polodrahokamů a minerálů. K tomu trika s originálním designem.

 

2/ Značka Stehlík design a její porcelánové šperky i užitý porcelán s vlastní technologií výroby. Vše ruční práce.

 

3/ ÁLMA-Linné je česká rodinná firma s pětadvacetiletou tradicí přírodní kosmetiky vyráběné z ověřených receptur z bylin rostoucích ve slovenských Tatrách. 

 

4/ Doplněk pro život, ručně vyráběné společenské motýlky s příběhem. Projekt, který zapojuje handicapované. Z každého prodaného motýlku jde polovina ze zisku přímo do rukou těch, kteří motýlky šijí. Motýlek obalený láskou pomáhá.

5/ Anuk, malá česká značka orientovaná na design dámských oděvů a módních doplňků, které jsou charakteristické výběrem kvalitních materiálů a jednoduchými, padnoucími střihy.

6/Baobab je malé alternativní nakladatelství pro děti a mládež, knihy jsou ilustrované současnými výtvarníky.

To je jen malá inspirace od nás, organizátorů. Dál už vás nebudeme navádět, protože jen vy víte, co udělá radost těm vašim. Tak nespolíhejte na Ježíška.

 

 

Most read

DESATERO toho, co jste vždy chtěli vědět o účasti na marketu, ale báli jste se zeptat

10/1/23, 12:00 AM | Lenka

Máte vyrobenou první kolekci a chcete jí předvést světu na některém z našich MINT marketů, ale nevíte, jak na to? Tady je pár rad a tipů. Už se těšíme na vaše přihlášky.

Read more

2016: ROK MINTU

12/22/16, 12:06 PM | MINT

Příběh MINTu se začal rodit letos v létě. Aby naše akce byly mezi konkurencí rozpoznatelné, zvolili jsme sjednocující název i vizuál. Přes jednotný koncept ale marketům v různých městech ponecháváme jejich osobitost (prostě, Praha není Brno a Plzeň nejsou Vary).

Read more

More from this author

Vařím v ateliéru, maluju v kuchyni: každodenní i sváteční porcelánové radosti

11/21/17, 10:31 PM | MINT

Plout proti proudu není snadné, ale když už se do toho někdo pustí, může to přinést radost i těm ostatním. Karlovarská výtvarnice Jitka Tomanová to potvrzuje každým kouskem svého designového porcelánu

Read more

Jak oživit outfit? Nápaditými a barevnými šperky Acid Design

11/6/17, 11:22 PM | MINT

Do tvorby šperkařky Ilony Fiuráškové se promítá její původní profese sklářky společně se zážitky a inspiracemi, s nimiž se setkává na svých cestách. Její aktuální kolekce doprovází výraznější barevnost, již nabízí material Perspex, z něhož ve spojení s chirurgickou ocelí navrhuje originální šperky.

Read more

3 + 1 otázky pro Banána anebo co nevíte o MINT: POP UP HALL 13

10/24/17, 12:37 PM | MINT

Před měsícem jsme otevřeli první alternativní obchodní dům v České republice. Co nás k tomu vedlo a jaká byla motivace pustit se do projektu, který u nás nemá obdoby? Dozvíte se z rozhovoru s jedním ze zakladatelů MINT marketů Zbyňkem "Banánem" Hanko, který je zároveň také spolumajitelem značky Lovemusic, jež má až do konce roku showroom v MINT: POP UP HALL 13

Read more

UDRŽITELNÁ MÓDA V PRAXI

10/8/17, 9:03 PM | MINT

Mluví se o ní víc a víc. Z úst hrstky zasvěcených si našla cestu do komerčních časopisů, televize i do našich šatníků. Řeč je o udržitelné módě. Trendu dnešní doby, který se pomalu ale jistě stává normou. Protože prostě nemáme na výběr.

Read more

Čarbičková bijoux tvoří ozdoby nejen pro romantické indiánky

10/2/17, 1:34 PM | MINT

Značka Čarbičková bijoux patří návrhářce originálních šperků a doplňků, Anně Čurlejové Polákové. Extravagantní originály ruční výroby ozdobí romantičky i dobrodružky. Čelenky z peří nebo umělých květů hýří barvami i nápady.

 

Read more

Rady, které vám rodiče do života (ne)dali aneb Jak se prezentovat na prodejních akcích

9/11/17, 7:43 PM | MINT

Jsou věci, na kterých bude záležet vždy. Patří k nim profesionalita, kvalita a spolehlivost. A ve světě módy navíc musím přidat i originalitu, osobní vztahy a sympatie, které tady fungují možná víc, než kdekoli jinde.  

Read more

Laboka ve vás probudí kreativitu

9/5/17, 9:37 AM | MINT

Ze šperků a náhrdelníků této české značky si vyberou milovníci dřeva, skla, kovů a momentálně i minerálů.

Read more

Prázdniny budou končit a ještě jste nebyli v Plzni ani Českých Budějovicích?

8/15/17, 3:00 PM | MINT

Otázka nepatří domorodcům, to jen pro pořádek. 

 

Read more

Ženská a elegantní móda Design by Lucie

7/20/17, 9:00 AM | MINT

MINIROZHOVOR s návrhářkou Lucií Markovou, autorkou značky Design By Lucie

 

Read more

Alternativní obchoďák - chystáme něco, co tu ještě nebylo

7/10/17, 5:53 PM | MINT

Nejoblíbenější část roku, prázdniny, které v kalendáři odstartovaly celou řadu akcí, jsou pro nás MINT(ˇ)áky naopak časem, kdy na chvíli zavíráme brány haly č.13 v Pražské tržnici a pouštíme se do vymýšlení nových projektů. Pořád nás baví objevovat nové tvůrce a značky. Pokračovat v tom budeme dál. 

Read more

MUST HAVE pro skvěle strávené léto

6/19/17, 3:41 PM | MINT

Poslední šanci, jak doplnit do prázdninových zavazadel to, co vám chybí, aby léto bylo tím nej….,  máte teď v pátek a sobotu 23. a 24.června na MINT: Prague Fashion Marketu na Karláku. Nezáleží na tom, jestli budete mířit z jednoho festivalu na druhý, prožijete léto na vodě nebo jste se právě zamilovali a nehodláte se hnout od své nové lásky nikam, vždycky budete mít to své must have.

Read more

Mýdlové orgie, šperky z betonu a hnízda pro miminka aneb poslední MINT: Weekend Market klepe na dveře

6/12/17, 10:33 PM | MINT

Je nám jasné, že už dávno všichni znáte halu č. 13 v Pražské tržnici v Holešovicích, která se již několik měsíců každou sobotu proměňuje v obchodní centrum plné autorské tvorby českých designerů, návrhářů a šperkařů. Poslední šanci uspokojit touhu po něčem originálním ještě před prázdninami máte tuto sobotu, potom zase až na podzim.

Read more

TRIANGL - MINT: Weekend Market, Vnitroblock, Továrna. Tři značky, které jsou spojeny s revitalizací zchátralých a nevyužitých objektů v Holešovicích. 

5/15/17, 3:55 PM | MINT

Na úspěšný předvánoční Triangl navazuje v sobotu 27. května jeho jarní pokračování. Možná jste první Triangl prošvihli, ale důležité je, že koncept zůstává nadále stejný, mění se pouze náplň. V překladu to znamená, že MINT: Weekend Market v Pražské tržnici, Vnitroblock i Továrna opět poskytnou prostor pro setkání příznivců módy, designu, kreativity i tance, aby jim představily známé i začínající tvůrce. 

Read more

MINT: Weekend Market zve k pravidelným návštěvám i v květnu a červnu

5/4/17, 11:07 PM | MINT

Nejen, že jsme o tom už mluvili, ale zpráva několikrát proběhla i tiskem. Halu č. 13 v Pražské tržnici mohou od loňského podzimu každou sobotu jako stálou adresu uvádět současní čeští tvůrci módy a designu. A nejen to. Pravidelně se k nim přidávají také umělci, jejichž ateliéry a dílny sídlí na Praze 7. Ti mohou v květnu využívat prostor, který jim v rámci nově vybudovaného Design Boxu může MINT: Weekend Market nabídnout, navíc s podporou městské části Prahy 7, tedy zdarma.

Read more