MINT objevuje jiné země

3/11/17, 8:05 AM | Lenka

Před rokem touhle dobou mi končila stáž v Českém centru v Budapešti. Předtím jsem si odstudovala kurátorská studia se zaměřením na design, začala psát blog Pišingr, pomáhala s organizací Národní ceny za studentský design nebo s výstavou Mladí a úspěšní, která mapovala historii českého designu a cestovala po několika zemích Evropy. Díky tomu jsem si uvědomila, že český design je ve světě uznávaný za svou originalitu a opravdu pečlivé zpracování. Zároveň jsem si všimla, že pro českého výrobce je opravdu těžké prorazit i v zahraničí a jakoukoliv pomoc designéři oceňují.

Český design na Budapest Design Weeku

Proto jsem během stáže zorganizovala ve spolupráci s Českým centrem první trh s českou tvorbou v Maďarsku Bohemia Design Market a to rovnou v nádherném Uměleckoprůmyslovém muzeu a během Budapest Design Weeku. Návštěvníci byli nadšení, protože díky akci objevili spoustu nových designérů a neokoukaných produktů, které dosud neměli možnost nikde vidět.

Prozkoumávání terénu

Díky několika měsícům stráveným v Maďarsku jsem měla možnost navštívit i kreativní trhy WAMP a seznámit se s několika místními designéry. Uchvátili mě jejich produkty a byla jsem překvapená tím, jak odlišný sortiment se tu nabízí. Po návratu do Čech, kdy jsem se začala podílet na MINTu, jsem vytáhla všechny své nasbírané vizitky a kontakty a začala obvolávat a zvát na Prague Fashion Market.

Maďarsko v Čechách

Tehdy poprvé přijala pozvání a přijela do Čech Eszter, která spolu se značkou Tinta navrhla skvostné baťůžky, do kterých se zamiluje úplně každý na první pohled (a můžete se na ně opět těšit už na příštím MINTu v DUP36!). Dalším, ale určitě ne posledním prodejcem, který přijel do Prahy s MINTem prezentovat svou tvorbu, jsou ponožky Nebouxii. Ty jsou typické tím, že si k abstraktnímu vzoru, ve kterém časem poznáte třeba lišku nebo žraloka, můžete pořídit i blok se stejným motivem.  A ručně malované prostírání, polštáře a taštičky v námořnické modři prezentované pod značkou Macondo textil designérky Zsófii Szőnyegi, jejíž jméno nevyslovíte, ani kdybyste chtěli, prostě zbožňuju. 

Batohy Tinta už zdobí v Praze nejedny záda

Návštěva sousedů

Kromě těchto designérů se MINTu pravidelně účastní i další designéři ze zahraničí. Mezi takovou stálici už řadíme polskou designérku Joannu Komorowskou s jejími minimalistickými šperky z betonu a mechu. Ze Slovenska je to k nám coby kamenem dohodil a tak na každém MINTu přivítáme několik designérů i odsud. Streetwearová značka Abideless na MINT už dva roky vozí designové produkty zpracované s důrazem na tu nejvyšší kvalitu (natočili i tohle supr video z cesty na Prague Fashion Market). INDI-VINDI zase přetváří vintage nábytek a vytváří z něj ty pravé kousky s příběhem a Stickerwood zas ochrání vaše jablíčko dřevěným krytem.

Novinky na velkém MINTu

Na MINT: Prague Fashion Market v DUP36, který se bude letos konat 29. a 30. dubna budeme mít k dispozici jen omezené prostory. I tak Vám ale slibujeme, že si dáme s výběrem prodejců o to víc záležet a přivezeme Vám zas nějakou novou ochutnávku ze zahraničí.

První takovou vlaštovkou, která přislíbila účast je berlínská značka… Ale pšt! ;)

Most read

DESATERO toho, co jste vždy chtěli vědět o účasti na marketu, ale báli jste se zeptat

10/1/23, 12:00 AM | Lenka

Máte vyrobenou první kolekci a chcete jí předvést světu na některém z našich MINT marketů, ale nevíte, jak na to? Tady je pár rad a tipů. Už se těšíme na vaše přihlášky.

Read more

2016: ROK MINTU

12/22/16, 12:06 PM | MINT

Příběh MINTu se začal rodit letos v létě. Aby naše akce byly mezi konkurencí rozpoznatelné, zvolili jsme sjednocující název i vizuál. Přes jednotný koncept ale marketům v různých městech ponecháváme jejich osobitost (prostě, Praha není Brno a Plzeň nejsou Vary).

Read more

More from this author

DESATERO toho, co jste vždy chtěli vědět o účasti na marketu, ale báli jste se zeptat

10/1/23, 12:00 AM | Lenka

Máte vyrobenou první kolekci a chcete jí předvést světu na některém z našich MINT marketů, ale nevíte, jak na to? Tady je pár rad a tipů. Už se těšíme na vaše přihlášky.

Read more

Etický kodex MINT Marketu

8/20/23, 12:00 AM | Lenka

Tvůrci, designéři, návrháři a kreativci ovlivňují kvalitu života svých klientů a návštěvníků MINT Marketu a umožňují jim skrze své produkty vyjadřovat hodnoty, názory a postavení ve společnosti a ovlivňují jejich estetické vnímání.

Účelem etického kodexu MINT Marketu je zajistit prodejcům i zákazníkům vyrovnanou kvalitu produktů, které na akcích najdou. Cílem je nastavit pravidla, za kterých bude možné se stát účastníkem MINT Marketu a definovat základní hodnoty, se kterými by se měly ztotožňovat všechny tři strany, tedy jak organizátoři MINT Marketu, tak prodejci i zákazníci. Prodejci, zákazníci a MINT Market se k tomuto dokumentu a jeho hodnotám mohou dobrovolně hlásit.

Read more

Prázdninové MINT Markety

7/6/23, 12:00 AM | Lenka

Léto je tu a s ním i MINT Markety v osmi městech po celé republice. Tak si udělejte výlet a odměňte se slušivými šaty, novou kabelkou nebo třeba náušnicemi. Výběr prodejců je na každém MINT Marketu jiný, ale pestrá nabídka zůstává. A vstup je jako vždy zdarma.

Read more

Stánkový prodej na MINT Marketu, aneb jaké oficiality vás čekají

6/16/23, 12:00 AM | Lenka

Začali jste vyrábět produkty, se kterými se hlásíte na MINT Market, přečetli jste si Desatero  toho, co jste vždy chtěli vědět o účasti na marketu, ale báli jste se zeptat, ale stále tápete v tom, jaké oficiality musí váš stánek splňovat. Tak se na to pojďme podívat.

Read more

Jarní tažení

5/5/22, 12:00 AM | Lenka

MINT Market letos zcela poprvé zanechá svou autorskou stopu v kolébce českého husitství, malebném Táboře plným fascinující historie a neméně poutavé současnosti.

Read more

Co nás čeká s MINTem v roce 2022?

1/22/22, 6:45 PM | Lenka

Přes 30 akcí, 3 nová města a spuštění e-shopu!

Read more

Umožněte zákazníkům platit na MINT Marketu kartou. Stačí vám k tomu mobil.

5/7/21, 12:00 AM | Lenka

Proměňte mobil v platební terminál pro přijímání karet s aplikací Global Payments.

Read more

Podpora českých designérů v době covidové

12/6/20, 10:50 PM | Lenka

Jubilejní 30. MINT Market Praha už klepe na dveře a my už se nemůžeme dočkat, až Vám představíme prodejce, kteří už jsou natěšení na to, jak Vám své produkty, které celý podzim ladili, představí naživo. 

Read more

Jak na jednoduchou evidenci tržeb?

3/1/20, 3:00 PM | Lenka

Taky už Vám jde z EET hlava kolem? Hledali jsme pro Vás co nejpřívětivější řešení, které by Vás při evidenci tržeb na MINT Marketu minimálně byrokraticky zatížilo, abyste se mohli především věnovat svým zákazníkům. A našli jsme! Po prozkoumání několika různých služeb můžeme všemi deseti doporučit aplikaci Malá pokladna!

Read more

5 důvodů, proč o víkendu navštívit MINT Market Praha v Pražské tržnici

11/28/19, 11:18 PM | Lenka

Vánoce, Vánoce přicháázejí… a vy už si určitě začínáte lámat hlavu s tím, čím potěšíte své nejbližší. Můžeme se zaručit, že nejkrásnější dárky jsou buď ty vlastnoručně vyrobené, nebo ty pečlivě vybrané a vyrobené s láskou českými designéry. A přesně takové najdete na víkendovém MINT Marketu, který se bude konat v sobotu a v neděli ve dvou halách Pražské tržnice.

Read more

Možnost bezhotovostních plateb na MINT Marketu s aplikací Trisbee Go

11/16/19, 12:04 PM | Lenka

Stává se Vám, že u Vás chtějí prodejci platit platební kartou, ale Vy zatím nemáte elektronickou pokladnu? Díky spolupráci s mobilní aplikací Trisbee Go Vám můžeme nabídnout jednoduchou možnost bezhotovostních plateb, ke kterým terminál nepotřebujete a nejste zatížení zbytečným papírováním.

Read more

Dlouho očekávaný ostravský MINT Market!

10/30/19, 12:23 PM | Lenka

26. října zavítal náš slavný MINT Market do ostravského Trojhalí Karolina, kde se těšil nevídanému zájmu.

Read more

MINT potřetí oživil hradeckou Náplavku

10/16/19, 1:03 PM | Lenka

Báječnou neděli 13. října si užili návštěvníci náplavky na břehu Labe. Od dopoledne korzovaly stovky lidí podél stánků třetího hradeckého MINT marketu a ochutnávali dobroty na dalším ročníku oblíbeného Restaurant day.

Read more

Jaké značky by Vám rozhodně na MINT Marketu Praha neměly uniknout?

4/3/19, 2:17 PM | Lenka

Už příští pátek a sobotu 12. a 13. dubna se můžete těšit na 24. pokračování MINT Marketu Praha, který se vrací na místo činu do Pražské tržnice v Holešovicích. V hale 17 a jejím blízkém okolí najdete více než 100 prodejců s módou, doplňky a delikatesami. Které stánky byste ale rozhodně neměli při návštěvě vynechat?

Read more

MINTí designéři na WAMPu v Budapešti

12/6/18, 3:03 PM | Lenka

Máme rádi, když je pražský MINT market okořeněný produkty od designérů ze zahraničí. A stejně to mají i v Maďarsku. Přišla nám proto logická spolupráce se zdejším kreativním trhem WAMP. Díky tomu jsme mohli do Prahy přivézt už v minulosti několik zajímavých prodejců. A nyní, díky Visegrádskému grantu a WAMPu mělo rovnou osmnáct českých designérů možnost předvést svou tvorbu v Budapešti zdarma.

Read more

Kosmetika z ořechů i minerálů na MINTu

6/7/18, 10:21 PM | Lenka

MINT market už dlouho není jen o kvalitní módě a originálních špercích. Pravidelně tu najdete i celou řadu prodejců z oblasti bytového designu, delikates nebo přírodní kosmetiky. A jinak tomu nebude ani tento pátek a sobotu, kdy se na MINT: Prague Fashion Marketu na Karlově náměstí představí celá řada značek prezentující přírodní kosmetické produkty.

Read more

Na MINTu se bude mlsat!

4/18/18, 11:05 AM | Lenka

21. pokračování MINT: Prague Fashion Marketu se bude konat již tento víkend v OD Kotva v 5. a 6. patře. A kromě 120 tvůrců s módou, šperky a designem se vám představí i několik skvělých projektů z gastronomického nebe! Pozor, po přečtení článku se vám začnou sbíhat sliny ;)

Read more

Pět nováčků na MINTu

4/2/18, 9:29 PM | Lenka

21. a 22. dubna přivítáme jaro poprvé v prostorách OD Kotva s nádherným výhledem z pátého a šestého patra. Spolu s vašimi oblíbenými designéry přivítáme i tentokrát na MINT: Prague Fashion Marketu několik nováčků. Vybrali jsme pro vás pět značek, které byste rozhodně měli poznat.

Read more

Objevujte s MINTem nové lokace i v roce 2018

2/18/18, 6:01 PM | Lenka

Nový rok je tu a s ním i velké plány! Letos jsme pro vás přichystali opět několik novinek. Vypátrali jsme pro MINT dosud nedoceněné pražské lokace a spolu s vámi objevíme nové město v Čechách. Tak se na to pojďme podívat pěkně postupně. Na konci článku pak najdete přehledný harmonogram všech plánovaných akcí na rok 2018, aby vám nic neuteklo.

Read more

Udělejte mu radost.

2/9/18, 12:35 PM | Lenka

Kvapem se blíží u některých oblíbený, u jiných zavrhovaný Svatý Valentýn. Ať tenhle svátek uznáváte nebo ne, přichystala jsem pro vás pár tipů na pozornosti, kterými můžete svým nejbližším říci, že vám na nich záleží a máte je rádi. První dávka je plná tipů na dárky pro mužské pokolení.

Read more

MINT objevuje 5 nových značek v Brně

6/7/17, 7:24 PM | Lenka

Letní MINT: Brno Fashion Market bude pecka! Nejenže budete moct poprvé nakouknout do krásných nových prostor Tržnice Brno přímo v centru města na Zelném trhu, ale představí se tu celá plejáda krásných značek. Každý máme své oblíbené autory a tvůrce, ke kterým se rádi vracíme. Co mě ale vždycky potěší nejvíc je, když se na MINTu objeví úplní nováčci, kteří mají tak krásné produkty, že prostě neodoláte a už se vám houpe nový řetízek na krku.

Read more

MINT objevuje DUP39

4/13/17, 11:14 AM | Lenka

Těším se na víkend 29. a 30. dubna! Od listopadového MINT: Prague Fashion Marketu to uteklo jako voda a další MINT už je za dveřmi.  Objevili jsme úžasné podzemní prostory DUP39 u Národní třídy a řekli jsme si, že si je nemůžeme nechat pro sebe a chceme je ukázat i vám. Samozřejmě v záplavě autorské tvorby designérů, návrhářů a umělců z Čech i zahraničí. Jak jinak.

Read more

10 + 1 nejlepší dárek z předvánočního MINTu 17. a 18. 12.

12/12/16, 5:21 PM | Lenka

Proč přijít na poslední MINT: Weekend Market 17. a 18. 12. do Pražské tržnice? Protože tam nakoupíte ty nejlepší dárky, které byste chtěli, aby ostatní dali vám. A protože na nás něco leze (je to pravděpodobně vánoční nálada), připravili jsme pro vás výběr toho nejlepšího, co na posledním letošním MINTu najdete. Totiž, co bychom chtěli, abyste nám dali.

Read more

MINT: Proč máme nové jméno

9/4/16, 1:53 PM | Lenka

Fashion markety děláme už deset let a pořád nás to stejně baví. Zákazníci si u nás našli své oblíbené značky, designéři na našich trzích dlouhodobě sledují poptávku, jsou v kontaktu se svými zákazníky a díky pravidelností eventů jsou  motivováni vymýšlet stále nové kolekce. ALE. Najednou nás napadlo, jestli vůbec víte, za čím vším stojíme.

Read more

MINT: Weekend Market - Holešovice dohání Letnou

9/3/16, 1:21 PM | Lenka

Praha není jenom most a hrad, říkali už PSH. V posledních letech se zaplňuje farmářskými trhy zaměřenými na lokální potraviny. A my jsme se rozhodli jít ještě dál. MINT: Weekend Market bude prvním pravidelným lok&aacute

Read more