Alebrijes Cocina Mexicana

Traditional Mexican food and drinks

other

We are a Mexican traditional restaurant and bar in the center Praha 1, next to Kampa park.

Owned by 2 Mexican Chefs, 1 Bartender and 1 Czech partner.

Chef Sergio Amaya is from México, studied culinary arts and started right away to build his carrier working for Boutique Hotels and Restaurants around the world and owned a succesful restaurant in México city in 2011.
From there he followed his passion working as a Chef in countries like Canada, Brazil, USA, Italy and Czech Republic.

Chef Miguel Basañez is from México, studied culinary arts, video and photography. Chef in different restaurants in México City, Cancún and Montreal, Canada. Working in gastronomy he´s been able to combine these two careers making video and photo productions for restaurants, hotels and food business.

František Prokleška is from Czech Republic, studied marketing management, got involved with the Mexican culture while working as a cook in a mexican restaurant in Prague.

Esteban Amaya is from México, studied gastronomy and audio production.
His first job as a bartender was in N.Y City, then worked as a sub-Chef in a Mexican restaurant in Montreal, Canada.
And co-owned a restaurant in México city with his brother.
Worked in the advertising business making sound design and post-production for food brands.

After 2 years working in Prague, Czech Republic...

This 2017 they team up their talents and expirience to create this unique concept for "Alebrijes Bar Bar" Cocina Mexicana.

Come visit us for an amazing meal and incredible drinks!

The team
Sergio, Esteban, Miguel, František


Šéfkuchař Sergio Amaya z Mexika, studoval gastronomii a kulinářské umění. Poté okamžitě začal budovat svojí kariéru jako kuchař pro hotely a restaurace po celém světě. Později se stal také majitelem úspěšné Mexické restaurace v městě México v roce 2011.
Zkušenosti jako kuchař sbíral v řadě zemích jako Kanada, Brazílie, USA, Itálie a Česká republika.

Šéfkuchař Miguel Basañez z Mexika studoval kuchařské umění, video a fotografickou produkci, specializoval se na gastronomii a pracoval jako šéfkuchař v různých restauracích v México City, Cancún a v Montrealu.
Také se podílel na produkci, vytváření videa a fotografií pro restaurace, hotely a potravinářský průmysl.

František Prokleška pochází z České republiky. Studoval marketingové řízení. Později pracoval jako kuchař v Mexické restauraci v Praze. Zkušenosti z gastronomie nasbíral také na Novém Zélandu, kde strávil rok, po dokončení studia.

Esteban Amaya pochází z Mexika, studoval gastronomii a produkci hudby.
V New Yorku si vybudoval kariéru jako barman, poté pracoval jako kuchař v mexické restauraci v kanadském Montrealu.
Později se společně se svým bratrem stal majitelem Mexické restaurace v městě México.
Pracoval také v reklamní firmě, která vytváří zvukový design a postprodukci pro potravinářské značky.

Po dvou letech práce v Praze, spojují své nadání a zkušenosti a vytvářejí tak jedinečnou koncepci pro "Alebrijes Bar Bar Cocina Mexicana".

Navštivte nás pro autentickou atmosféru a chuť úžasného jídla a nápojů!

Tým,
Sergio, Esteban, Miguel, František.

 

 

Contact

Products