Vždy se stejnou kvalitou, den co den.
Vložili jsme kávová zrna do "připravené pece", po dobu přibližně čtvrt hodiny je zahřívali na požadovanou teplotu, a po té je prudce zchladili, vznikla tak jedinečná kombinace chutí a vůní naší kávy KUSTO.
Káva nás čím dál víc fascinovala, proto jsme objevovali čerstvou kávu v českých i zahraničních pražírnách, porovnávali různé stupně pražení a jejich chuťové profily, pak už následovalo nevyhnutelné...pořízení vlastní pražírny. A tak jsme pražili a hledali až nakonec našli svoji cestu.
Při pražení kávy je určité místo, kdy je káva upražená zcela, nic víc a nic míň. Toto místo je velmi malé, ovšem hledat ho stojí za to. Káva arabika je v chuti jemně nasládlá nebo ovocná, bez hořkosti, a u některých káv téměř s žádnou kyselostí (aciditou).
Tímto způsobem upražená kávová zrna, především při mletí, intenzivně a krásně voní. Příkladem může být Brazilská arabika, kdy tato káva nadchne výrazně jemnou sametovou, smetanovou chutí v prvním okamžiku vklouznutí do úst.
Po obdržení zelených kávových zrn od dodavatelů je, stejně jako oni, uskladňujeme v prostoru s konstantní teplotou a vlhkostí, které mají značný vliv na výslednou kvalitu pražené kávy.
O kávu se staráme s maximální pečlivostí. Po upražení ji okamžitě zchladíme proudem vzduchu. Následně kávu necháme několik hodin odležet, kdy probíhají poslední chemické reakce a uvolňuje se CO2. Teprve po kontrolním cuppingu kávu předáváme do expedice.